Fri fragt på ordrer over 499,-    |    Click & Collect - Afhent varer gratis i butik    |    14 dages returret    

Kubus 8 Raw

Med en skarp sans for moderne funktionalisme designede Mogens Lassen den ikoniske Kubus 8 lysestage i 1962.
Et designobjekt, der i begyndelsen kun blev delt med familie, gode venner og arkitektkollegaer.

 I 2022 fejres 60 års jubilæet af den originale Kubus 8 ved at lancere en limited edition, som hedder Kubus 8 RAW. En identisk version af den orginale Kubus 8 stage Mogens Lassen selv fik fremstillet og som ses på billedet fra hans tegnestue i 1962. Den nye version er ligesom den originale helt rå og ubehandlet og får dermed lov til at patinere naturligt over tid og udvikler sig dermed helt individuelt afhængig af svejsninger, materialets beskaffenhed og hvor meget luftfugtighed den udsættes for.

Mogens Lassen var perfektionist og brugte meget af sin tid på at finde frem til en dimension, en form og et størrelsesforhold, der var så tæt på det perfekte, som man i hans øjne, kunne komme. Han ville udfordre materialet og skabe harmoni for øjet. I lang tid var det kun selve rammen, der havde fundet sin endelige form, men han kunne ikke finde ud af, hvad den kunne bruges til. Indtil en ven kom forbi og sagde: Hvis ikke du kan finde på andet, så kan du altid bruge den som en lysestage. Derefter påførte han lyseholdere i sin egen karakterisktiske rendyrkede form og i dag har stagen fået status som et internationalt designikon, man aldrig bliver træt af at kigge på.

Det stringente størrelsesforhold stagen er udviklet efter skaber relation mellem alle kubustager, bowls og vaser i serien. Derfor skabes der stadig en harmonisk sammenhæng uanset hvilke og hvor mange versioner du sætter sammen.

KUBUS 8 RAW ER RENT HÅNDVÆRK
Der skæres, der svejses, der loddes, der slibes og der pudses. I en symbiose mellem de udførende hænder og de traditionelle og urgamle svejseredskaber. Alt bliver håndbåret igennem de 16 processer, der er på produktionslinien og stagerne bliver kvalitetstjekket og kontrolleret flere gange undervejs. Slibningen af svejsesamlinger foregår i hånden med en gammeldags nedstryger og hele fremstillingsprocessen tager i gennemsnit 45 minutter fra start til slut.

Begrænset og nummereret antal. 

5.999,00 DKK
Produkt specifikationer
  • SKU: BL-10808
  • Længde: 30
  • Højde: 30
  • Bredde: 30
  • Levering: +4 uger
  • Brands: By Lassen